Правилата на най-богатия човек в света – 61-годишният съосновател на Microsoft

...
Правилата на най-богатия човек в света – 61-годишният съосновател на Microsoft
Коментари Харесай

Ако в писмото има думата „увеличение”, то навярно е спам ~ Бил ГЕЙТС

Правилата на най-богатия човек в света – 61-годишният съосновател на Microsoft и неин първи общоприет шеф, бизнес магнат и човеколюбец.

Не съм безочлив. Дори противоположното – аз съм отчаян, непретенциозен и учтив.

Да харчиш парите рационално е тъкмо толкоз комплицирано, колкото и да ги заработваш. В бъдеще възнамерявам да се занимая с осмислено систематизиране на парите си, в случай че несъмнено, още имам какво да разпределям. 

Сресвам се всякога преди да изпратя имейл, тъй като се надявам да наподобявам привлекателно.

Бизнесът е отлична игра – непрекъснато състезание с най-малко правила. А резултатът в тази игра се мери в пари.

Длъжен съм да кажа, че ми е жалост за президента на Съединени американски щати. Моето име постоянно стои в копията на писмата, които стигат до него. Мисля, че да се оправи с електронната си поща на него му е по-трудно, в сравнение с мен.

Успехът на нищо не учи. Той единствено убеждава умните хора в това, че те не могат да изгубят.

Неотдавна бях на ресторант. Към мен се приближи човек, който ме помоли за пари. Аз бях доста комплициран. Тогава той ме помоли да прегледам неговата страница в интернет. Не зная по какъв начин става това, само че толкоз харесах необикновената му молба, че му дадох пари. Може би това беше скитник със лична страница в интернет.

Животът става много по-радостен, в случай че методите към всичките му провокации креативен.

Ако разсъждаваме по отношение на потребление на времето, религията не е доста ефикасна. Има купища неща, които мога да направя рано сутринта в неделя.

Удивително е, само че Мелинда ме накара да желая да се оженя за нея. Това е доста необичайно и напълно опонира на моите рационални съображения във връзка брака.

След няколко години компютрите ще имат персона и евентуално идиосинкратичност. Те ще схващат речевите команди, евентуално даже ще могат да показват състрадание, когато сме смутени. Но това не значи, че фактически ще могат да разсъждават – най-малко към този момент.

Когато бях млад, желаех да стана най-хубавият шахматист на планетата. Исках също партньорството сред IBM и Microsoft да се запази във времето и да  бъде от изгода за двете страни, само че и това не се получи. Имаше хора, които желаех да наема, само че не съумях. В живота си съм имал много разочарования.

Понякога изпитвам завист на тези, които програмират. След като завърших с писането на програми за Microsoft, аз постоянно се майтапих на събрания: „ Може пък, по време на уикенда, самичък да напиша тази стратегия ”. Днес към този момент не приказвам по този начин, само че непрекъснато мисля за същото.

Снимки: WallsDesk.com, Wildcard.de

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР